Yerfıstığı Ezmesi Nasıl Yapılır?
Yer fıstığı ezmesi lif ve protein bakımdan zengin bir besindir. İçerisin de faydalı yağlar bulunur. Birçok tarifte kullanılabilecek bir besindir ve severek tüketiriz. Ancak marketlerde satılan yer fıstığı ezmelerin çoğu yüksek şeker içerir. Bunun için size evde nasıl yapabiliriz onu anlatmak istiyorum.Yerfıstığı ezmesi |
Malzemeler
450 g tuzsuz kabuklusuz çiğ yer fıstığı
1/2 çay kaşığı tuz
1 - 2 yemek kaşığı zeytin yağı (fındık yağıda olabilir)
1 - 2 yemek kaşığı bal
Hazırlanışı
Yer fıstıklarını 10 dk fırına atarak renkleri dönene kadar kavrulmasını bekliyoruz. Kavurduğumuz fıstıkları ve diğer malzemeleri robotun içine alıyoruz. Robotu bir kaç dk çalıştıyoruz, eğer parçacıklı istiyorsak robutu ilk durdurduğumuzda henüz iri parça iken yer fıstıklarımızdan bir kaç kaşık alıyoruz. Tekrar çalıştığımız robotumuzu 1 dk ara ile durdurup spatula ile karıştırıyoruz. İstediğimiz kıvama gelene kadar bu işlemi tekrar ediyoruz. İşlem bittikten sonra kapaklı bir kavonaza alıyoruz. Severek tüketiyoruz afiyet olsun.
Fitness hakkında her şey için, daha fit olmak için takipte kalın.
Güncel yazılarımızı sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz;
istagram: @hdfit_fitness twitter: @hdfit_fitness
Yorumlar
Yorum Gönder