Fitness | Yürüyüş Neden Yapmalıyız? | HDfit

Yürüyüş Neden Yapmalıyız?


Günümüzün yaşam şartlarında hepimiz hayatımızın büyük kısmımız hareketsiz yaşam tarzında yaşıyoruz. Bunun sonucunda geç yaştan başlamak üzere çeşitli sağlık sorunları baş göstermeye başlıyor, en önemlisi de fazla kilolar hatta hareketsiz yaşadığımız her gün biraz daha ötesine geçerek obezite olma ihtimalimiz artıyor. Obezite çağımızın en büyük sorunlarından biri, obezite ile gelen  diğer sağlık sorunları da işin farklı boyutu. Obezite olanlarda olmayanlara göre kalp damar hastalıkları, diyabet, yüksek tansiyon gibi hastalıkların olma olasılığı yapılan araştırmalarda yüksek çıktığı gözlenmektedir. Bunun sebepleri hareketsiz yaşam, stres ve sağlıklı yaşam için yapılan yanlış diyetler ve uygulamalardır. Yaptığımız diyetlere dikkat etmeli, tek yönlü diyetlerden (sıfır karbonhidrat gibi) uzak durmalıyız.(Fitness ve Beslenme hakkında makalemize buradan ulaşabilirsiniz)


 
Onun dışında yapmamız gereken hareketlenmek, fitness yapmak hemen gidip spor salonuna yazılmaya gerek yok herkesin buna vakti olmaya bilir. Hiç hareketimiz yok ise ilk olarak düzenli olarak 20 - 30 dk yürüyüş yapmaya başlayabiliriz. Zamanla tempomuzu ve süremizi artırmak, çevremizde varsa ise belli kısmında yokuş çıkmakta faydalı olacaktır. 60 dk dan fazla yürümek faydadan çok zarar getireceğini unutmamak gerekir. Onun haricide otobüsten 3 - 4 durak önce inebilir evimize, işimize oradan yürüye biliriz. Fitness yapıyor olsak bile bu tür alışkanlık kazanmak özellikle kilo vermek isteyenler için fazladan kalori yakmak olacağı için kilo vermemizi kolaylaştıracaktır, kilo vermek istemeyenler içinde fazladan biraz daha yemek yeme fırsatı verecektir. Tabi herkesin fazla yemek yeme istediği olmaya bilir.

Düzenli olarak fitness yapıyor, ağırlık çalışıyor olsak bile zamanız oldukça düzenli olarak yürüyüş yapmanın size sayısız fayda sağladığını göreceksiniz. Özellikle ağır bir ağırlık çalışmasının ertesi gününde yapılacak yürüyüş kaslarımızın daha hızlı toparlanmasına yardımcı olacaktır. Sinirlendiğimizde, kızdığımızda yapacağımız yürüyüşler, daha sakin bir şekilde düşünmemize yol açtığı göreceksiniz.


Yürüyüş yapmanın faydaları



1- Kalp hastalıkları riskini düşürür.
2- Kandaki kötü kolesterol düzeyini azaltır ve kandaki iyi kolesterol seviyesinin stabil olmasını sağlar.
3- Yüksek tansiyonun düşmesini sağlar.
4- Kalp hastalıklarını ve yüksek tansiyonu önleyen yürüyüş, aynı zamanda dolaşım ve solunum sistemini korur ve güçlendirir.
5- Kemik sağlığını korur.
6- Eklem ve kas sistemi sağlığını destekler. Yürüyüş yapmak, eklem iltihabından kaynaklanan ağrıları önlemektedir.
7- Kİlo kontrolü sağlar
8- Stres seviyemizi düşürür. Günlük sadece 10 dakika yapılan yürüyüş, iki saat içinde daha mutlu ve iyimser hissetmenize yardımcı olacaktır.
9- Yürüyüş sırasında beynin salgılamış olduğu endorfin hormonunun yardımı ile, yürüyüş sonrası çok daha rahat ve çabuk bir şekilde uykuya dalabilirsiniz.
10- Bağışıklık Sistemini güçlendirir.


Sonuç olarak en basit ve en etkili antrenmanlardan biri olan yürüyüş yapmanın keyfini zamanınız oldukça çıkarın,olmasa da faydalarını göz önüne alırsak zaman çıkartmakta bizim için iyi olacaktır.



Fitness hakkında her şey için, daha fit olmak için takipte kalın.
Güncel yazılarımızı sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz;
istagram: @hdfit_fitness  twitter: @hdfit_fitness

Yorumlar