Fitness'ın Faydaları | HDfit

Fitness Faydaları Nelerdir?



Bildiğiniz gibi fitness, hem mental hem de fiziksel anlamda sayısız faydaya sahiptir. Fitness’ın hayatımıza kattıkları en başta düzen, disiplin ve iradedir. Fitness’ı yaşam tarzı haline getirmek bize  hayatımızın her anında fayda getirecektir. Çünkü fitness yaparken yaptığımız şeyler disiplinli olmak, irademize sahip çıkmak ve düzenli olmak hayatımızda karşımıza çıkan diğer konulara da uygulamamızı kolaylaştırır. Fitness yapmanın faydalarını görünce, fitness’ın çok önemli ve faydalı olduğunu göreceksiniz.



Fitness Kalp Sağlığını Güçlendiriyor: Hafta da en az iki kere yapılan  fitness sporu kalp ritmimizin düzenlenmesini sağlar, kalbimizin eskisinden daha güçlü ve daha sağlıklı olmasını sağlar.

Tansiyon Hastalığı : Fitness’ın tansiyonu düzenleyen etkisi sizin eskisinden daha dinç olmanıza yardımcı olur.

Kolesterol Dengesini : Fitness, vücutta bulunan iyi kolesterolün artmasını sağlarken, kötü kolesterolün de azalmasına yardımcı olur.

Fitness Kilo Problemini Ortadan Kaldırıyor: Kilolu insanların başvurduğu ilk yöntem diyet yapmaktır, ancak tek başına diyet yapmak verdiğimiz kiloların sadece yağ değil kaslardan da vermesine yol açar. Diyet ile yapılan fitness kaslarımızın çalışmasını sağladığından sadece diyetin aksine onların gelişmesini sağlar ve kilo vermemize yardımcı olur. (Fitness ve Beslenme ile ilgili makalemize buradan ulaşabilirsiniz.)

Uyku Problemini : Fitness dinç ve enerjik olmanızı sağladığı kadar geceleri başınızı yastığa koyduğunuz zaman hemen uykuya dalmanıza yardımcı olur.

Fitness Kemikleri  Güçlendirir: Ağırlık çalışmak kas iskelet sistemimizin güçlenmesini sağlar. Özellikle kadınlarda daha sık görülen kemik erimesine karşı önlem niteliğindedir. Bu yüzden kadınlar da fitness yaparken ağırlık çalışması gerekir.

Fitness Özgüveninizi Artırır: Fitness çalışmalarının dengeli bir şekilde hem fiziksel hem mental gelişme sağlar. Vücudumuzun limitlerini zorladığımızda ve fiziksel gelişim kaydettiğimizde, hem çok iyi görünüyor hem de çok daha iyi hissederiz.

Testosteron Seviyenizi Artırır: Özellikle yapılan dayanıklılık çalışmaları doğal olarak testosteron hormonun salgılanmasını yükseltir.

Kötü Alışkanlıklardan Kurtulmamızı Sağlar: Sigara, alkol veya fast food yemek gibi kötü alışkanlıklar, söz konusu fitness olunca size en çok zarar veren şeylerdir. Bu alışkanlıklar, bırakılması zor bağımlılıklardır. Sağlıklı ve fit bir yaşam tarzı kötü alışkanlarınızın önüne geçmenizi sağlar. Sağlıklı beslenerek ve egzersiz yaparak her geçen gün daha iyi bir görünür ve daha iyi hissederiz.

Yaşam Kalitemizi Artırır: Fiziksel ve mental olarak daha iyi olacağımız için, daha sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmemiz mümkündür.

Hepimiz yoğun bir hayat sürüyoruz ve zamanımız kısıtlı. Ancak egzersiz ve fitness’ın yararlarını düşününce, düzenli olarak antrenman yapmanın daha uzun ve daha kaliteli bir hayata sahip olmanızı sağlayacağı aşikardır.



Fitness hakkında her şey için, daha fit olmak için takipte kalın.
Güncel yazılarımızı sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz;
istagram: @hdfit_fitness  twitter: @hdfit_fitness

Yorumlar