Fit Beslenme | Yeşil Çay | HDfit

Yeşil Çay  


 Tadını herkes sevmese de faydası saymakla bitmeyen yeşil çay. Siyah çay ile aynı bitkiden yapılır. Yeşil çay  fermente edilmemiş yapraklar kullanılarak yapılır ve bu yapraklar polifenol adlı antioksidana sahiptir. Serbest radikallerle savaşırlar, etkilerini azaltabilir, hatta durdurabilirler. Bu nedenle çok yüksek bir antioksidandır.





Damar Tıkanıklığı: Trigliserit ve kolesterol seviyesini düşürür. Siyah çay da aynı etkiye sahiptir.
Yüksek Kolesterol: Toplam kolesterol seviyesini düşürürken iyi kolesterolü (HDL) yükseltir. Toplum üstünde yapılan araştırmalarda yeşil çay tüketen erkeklerin kolesterol seviyesinin, tüketmeyenlere göre daha düşük olduğu kanıtlanmıştır.


Diyabet:  Yeşil çay bilindiği üzere kandaki şeker seviyesini kontrol etmek için kullanılır. Diyabeti önlemede yardımcı olabileceği ve ilerleme sürecini yavaşlatacağı kanıtlanmıştır. Yeşil çay vücuttaki glikoz seviyesini düzenlemekte yardımcıdır.



YEŞİL ÇAYIN FAYDALARI ARASINDA ŞUNLARI DA SAYMAK DA MÜMKÜNDÜR



Bağışıklık sistemini güçlendirir
Tüm kanserleri ama özellikle prostat, akciğer, mide, oniki parmak bağırsağı kanserlerini önler: Son zamanlarda, yeşil çayın  kansere yol açan kilit bir molekülü bloke ettiği anlaşıldı.
Yeni başlayan kanserlerin yayılmasını durdurur ve çevre dokularını korur
Metabolizmayı hızlandırır
Kalp krizlerini ve tahribatını önler
Felci önler
Yüksek kan basıncını kontrol eder
Yaşlanma hızını azaltır
Gıda zehirlenmelerini iyileştirir
Virüslere karşı vücut direncini arttırır
Yeşil çay cilde haricen uygulandığında; dokuyu UV ışınlarından korur,  kırışık çizgilerini geciktirir ve cilt kanserini önlemede yardımcı olur.
Sindirimi düzenler
Stresi yatıştırır

En önemli özelliklerinden bir tanesi de kilo vermenize yardımcı olur. Klinik çalışmalar yeşil çay özünün metabolizmayı ve yağ yakımını hızlandırdığını ortaya koymaktadır. Fazla kilolu ve obez insanlar üzerinde yapılan bir araştırma yeşil çay ve kafein kombinasyonunun kilo kaybına yardımcı olduğunu ortaya koydu.

Kendinizi iyi hissetmek, kilo vermek, hastalıklardan korunmak için yeşil çay içmeyi bir alışkanlık haline getirmeniz  sizin  için çok faydalı olacaktır.


Fitness hakkında her şey için, daha fit olmak için takipte kalın.
Güncel yazılarımızı sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz;
istagram: @hdfit_fitness  twitter: @hdfit_fitness



Yorumlar