Fitness'a Nasıl Başlanır | HDfit

Fitness'a Nasıl Başlanır

Fitness yapmak aslında sağlıklı ve uzun bir hayat sürmek isteyen herkesin bir ihtiyacındır. Nasıl yemek yememiz, nasıl uyumamız gerekiyorsa spor da yapmamız gerekir. Bazılarımız diyebilir eskiden insanlar spor filan yapmıyordu,  ama sağlıklı ve uzun yaşıyorlardı. Evet bu kısmen doğru bir görüş ancak şunu unutmamak lazım o insanların yaşam tarzı nasıldı. Onlar bizler gibi televizyonun, bilgisayarın, akıllı telefonların başında saatlerce hareketsiz zaman geçiriyorlar mıydı.Hayır tabi ki bizlere göre daha hareketli bir hayat tarzları vardı ve de bizler kadar işlenmiş gıda tüketmiyorlardı.  Günümüzde herkes farklı sebeplerden dolayı hareketsiz bir yaşam sürmekte bunun sonucunda olarak da diyabet, obezite gibi hastalıkların sayısı çok yüksek seviyelere ulaşmış ve daha da yükselmesi tahmin edilmektedir. Aslında spor bir ihtiyaç derken hareketli olmaktan bahsediyoruz. En azından günün belli bir saatinde hareketli olmak yani spor yapmak sizi bir çok kötü şeyden koruyacaktır. O yüzden spor yapmayı bir alışkanlık haline getirmemiz bizim için çok önemli olacaktır. Alışkanlık haline getirdikten sonrası zaten gerisi çok kolay olacaktır. (Fitness'ın faydaları hakkında ki makalemize buradan ulaşabilirsiniz)

O zaman bizler fitness yapmaya nasıl başlayacağız. Fitness yapmaya ne kadar zaman ayırabilirim, neleri yapabilirim, nasıl çalışmalıyım, bir doktor değerlendirmesinden geçerek vücudumun durumu nedir gibi konularda bilgi sahibi olup kendiniz veya profesyonel biri ile durumuzu değerlendirmeniz gerekmektedir ki ileride daha büyük sorunlar ile karşımıza çıkmasın. Değerlendirmenin sonucunda kendimize bir yol haritası çizer ona göre hareket eder ve düzenli bir şekilde fitness yapmaya başlıyabiliriz. Ayrıca kendimizi mental olarak da hazırlamalıyız.

Mental Olarak nasıl Hazırlanırız

Herkesin çevresinde fitness yapan birileri vardır. Herkes onlara özenir, ancak çoğumuz bir sebepler bulur fitness yapmaya başlamayız. Bazılarımız ise bir seviye öteye geçer ve de spor salonuna yazılır, ancak 1 ay için de çeşitli sebepler bularak spor salonunu bırakırız.Yapmamız gereken aslında spor salonlarına yazılmadan önce devamlılık alışkanlığı sağlamak için mental olarak kendimizi hazırlamamız geretiğidir.  Bir anda hedeflerimizi çok yüksekte tutarak yüksek tempoda fitness yapmaya başlamak fayda sağlamak, yerine bizi mental açıdan zor duruma sokabilir. Bunun yerine düzenli olarak yürüyüş yapmaya başlayarak kendimize fitness yapmayı alışkanlık haline getirebiliriz ve devamını daha iyi getirebiliriz. Tabi herkes aynı olmadığı için spor salonunda da başlayarak kendimizi ilk başlarda fazla zorlamadan yavaş yavaş tempomuzu yükselterek fitness yapmaya devam edebiliriz.

Neler yapabilirim sorusuna gelecek olursak; birçok farklı spor dalı var ancak daha önce benim sporla ilgim olmadı diyorsanız ağırlık çalışmak ve kardiyo yapmak sizin için en ideali olacaktır.

Kardiyo; yüzmek, koşmak, bisiklete binmek, yürümek gibi bir çok aktivite yapabilirsiniz, ancak daha önce spor yapmamış ve biraz fazla kilonuz var is en iyi başlangıç yürümek olacaktır. (Yürüyüş yapmak ile ilgili makalemize buradan ulaşabilirsiniz)

Ağırlık çalışmak; kaslarınızın güçlenmesine, dayanıklıklarının artmasına, daha iyi fiziğe sahip olmanıza  kadar bir çok faydası vardır. Bir benzetme yapıcak olursak işleyen demir paslanmaz olarak düşünebilirsiniz. (Ağırlık çalışmak ile ilgili makalemize buradan ulaşabilirsiniz)

Sonuç olarak ne olursa olursun her zaman düzenli bir şekilde fitness yapmak bizi fiziksel ve mental olarak daha sağlıklı ve de daha fit tutacaktır.





Fitness hakkında her şey için, daha fit olmak için takipte kalın.
Güncel yazılarımızı sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz;
istagram: @hdfit_fitness  twitter: @hdfit_fitness

Yorumlar