Fitness Nedir? | HDfit

Fitness Nedir?

Fitness genel olarak ülkemizde vücut geliştirme olarak biliniyor olsada aynı şey değildir. Kabul etmeliyim ki ilk başlarda ikisi arasındaki farkı bende bilmiyordum. Fitness'ın aslında vücut geliştirme ile pekte alakası yoktur. Fitness adı üzerinde fit kökünden türemektedir. Fit kelimesinin kelime anlamı ise formda olmak,sağlıklı olmaktır. Kısacası fitness vücut geliştirme sporunun da bir kısmını içine alarak birden fazla spor dalını bünyesinde barındırır. Doğal olarak birçok spor dalında gördüğümüz hareketler fitness'ın kapsamı altına girmektedir. Fitness sporunda esas olan kasların tek tek aletli ya da aletsiz olarak çalıştırılıp güçlendirilmesidir.Vücudumuzdaki kas gruplarına işlevlik kazandırmak için bu sporu yaparız.







Bundan dolayı sadece spor salonlarında yapılan vücut geliştirme değil, sağlık ve zindelik adına yapılacak her şey fitness kavramı içindedir. Vücut geliştirme sporu ile arasında dediğim gibi çok benzerlik olduğu  düşüncesi yanlıştır. Vücut geliştirme kaslarının ne kadar uyumlu, hacimli ve birçok farklı kriterleri  olan  sene boyunca ona göre çalışmalar yapılan ona göre beslenme düzeni olan profesyonel bir spor dalıdır. Fitness ise bizi  fiziksel ve psikolojik olarak iyi duruma getirir. Fitness sadece kaslarımızı büyüklüğü ile ilgili değil hızımız, esnekliğimiz ve günlük yaşantımızı kaliteli hale getirmek adına yapılan çalışmalardır. 

   

Fitness’ın Faydaları Nelerdir? (makalemize buradan ulaşabilirsiniz)

Fitness’ı yaşam tarzı haline getirmek için sayısız sebep vardır. Bildiğiniz gibi fitness, hem mental hem de fiziksel anlamda sayısız faydaya sahiptir, ayrıca kaslarımızın her açıdan gelişmesini sağlar. Daha kuvvetli, daha güçlü, daha esnek bir fiziğe sahip olma fırsatı verir. Fitnessa devam ettiğimiz sürece obezite, kalp ve damar hastalıkları, diyabet gibi kronik hastalıklara yakalanma riskimizi çok düşük düzeylerde tutar ayrıca, stres seviyelerimizin düşmesini sağlar. 


 Fitness Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
  • Fitness sporuna uygun kıyafetler seçerek spor ayakkabılarınızı da ona göre tercih etmelisiniz.
  • Daima eğitimcilerinizin verdiği programları uygulamalısınız.
  • Dinamik streching hareketleriyle antrenman yapılmadan önce ısınılması, fitness sırasında oluşabilecek sakatlanmaların da önüne geçmektedir.
  • Fitness faydalarından yararlanmak istiyorsanız; nasıl bir antrenman yapıyorsanız yapın ister ağırlık ister kardiyo  hareketlerinizin nizami olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir.
  • Eğer bu spora yeni başladıysanız antrenmanınızı bir anda hızlandırmamalı yavaş, yavaş yaparak daha sonra ağır hareketlere geçmelisiniz.


Fitness hakkında her şey için, daha fit olmak için takipte kalın.
Güncel yazılarımızı sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz;
istagram: @hdfit_fitness  twitter: @hdfit_fitness

Yorumlar