Fitness | Ağırlık Çalışmanın Faydaları | HDfit

Ağırlık Çalışmanın Faydaları 


Tamam, o çok kaslı görünüme ve dolgun biceps kaslarına sahip olmak istemiyor olabilirsiniz ama ağırlık kaldırmak sadece iyi bir fiziğe değil, daha iyi bir uyku düzenine, daha dinç bir vücuda, daha sağlıklı bir kalbe ve daha zeki olmanızı sağlayacaktır. Ayrıca ağırlık kaldırarak harika ince bir bele sahip olabilirsiniz, stres, kalp krizi gibi dertleriniz olmaz. Kadınlar olarak istediğiniz o bikini vücudu da ağırlık kaldırmadan olmaz.




Daha Fazla Yağ Yakacaksınız




Eğer kardiyonun bel yağlarından kurtulmak için tek çare olduğunu düşünüyorsanız yanlış olduğunu söylemem lazım. Penn State Üniversitesi araştırmacıları, hiç egzersiz yapmayan, sadece kardiyo egzersiz yapan ve hem kardiyo hem de ağırlık egzersizi yapan 3 grup insanı bir araya getirmişler. Araştırma sonunda her grup ortalama 10kg kaybetmiş ama ağırlık kaldıranlar neredeyse sadece yağ yakarak kilo verirken, diğer yağ ile kas kütlesi de kaybeden gruplardan 6kg daha fazla yağ yakmışlar. Kas kaybı sizin toplam kilonuzu indirmenize yardımcı oluyormuş gibi gözükebilir, ama diğer tarafta ayna karşındaki görünüşünüzü güzelleştirmez, hatta sanki kilo almışsınız gibi durur. Ağrılık çalışırsanız hem yağ kaybedersiniz, hem de kas kaybını önlersiniz.

Daha Fazla Kalori Yakarsınız

Ağrılık kaldırırken, kanepede uzanmaktan daha fazla kalori yakarsınız. Ağırlık çalışmasından sonra kasların kendini yenilemesi için vücut çalışmak zorundadır.  Bu ağır iş süresince de enerjiye ihtiyaç duyar ve kaslarınız geliştikçe eskiye göre otururken bile daha fazla kalori harcamaya başlarsınız.

Stresi Daha Kolay Kontrol Altında Tutarsınız

Ağırlık salonunda bir saat çalışın ve stresten uzak olmanın nasıl olduğunu hissedin. Bilim adamları fit vücuda sahip kişilerin stres hormonlarının daha az seviyede olduğunu saptamışlar. Bir başka araştırmada ise fit insanların stresli bir durum süresince hızla yükselen kan basınçlarının fit olmayanlara göre çok daha hızlı normal seviyeye döndüğü saptanmış.

Daha Güçlü Kemik Yapısına Sahip Olacaksınız

Yaşlandıkça kemikleriniz zayıflar ve güçsüzleşir bu da kemik erimesi gibi bir çok hastalığa neden olur. Ağırlık çalışarak bunun olmasını yavaşlatabiliriz.

Daha Zekice Düşüneceksiniz

Kaslar sadece vücudunuzu değil, beyninizi de daha güçlü yapacak: Brezilya’da yapılan araştırmalara göre 6 aylık boyunca düzenli yapılan güç antrenmanı kişinin algılarını da güçlendirmektedir.

Daha İyi Uyuyacaksınız

Kısa uyku ve düşük uyku kalitesi kalp hastalığı, obezite ve diyabet riskini artıyor. Yapılan araştırmalarda günün herhangi bir saatin de ağırlık çalışmak uyku kalitesini artıyor.

Ağırlık Antrenmanı Programları makalemize buradan ulaşabilirsiz


Fitness hakkında her şey için, daha fit olmak için takipte kalın.
Güncel yazılarımızı sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz;
istagram: @hdfit_fitness  twitter: @hdfit_fitness

Yorumlar